עוגה בחושה עם אוכמניות

        - 3 כוסות קמח לבן
        - 1 שקית אבקת אפייה
        - 1 כוס סוכר
        - 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
        - 1 כף תמצית וניל
        - 1 כוס חלב
        - 3 ביצים בטמפרטורת החדר
        - קורט מלח
        - 300 גרם אוכמניות טריות
          נחמם תנור ל180 מעלות ונשמן תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ בתחתית ובדפנות. נקציף בקערה חמאה וסוכר עד שהסוכר נמס במעט. נוסיף תמצית וניל ומלח ונערבב עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה. נוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ותוך כדי הקצפה. ננקה את דפנות הקערה מדי פעם בעזרת לקקן. נוסיף קמח ואבקת אפייה לבלילה ונמשיך לערבל עד לאיחוד המסה. נשפוך בעדינות את האוכמניות לתוך הבלילה ונקפל בעדינות. ניצוק לתבנית האפייה ונאפה במשך 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורום לחים. נצנן לחלוטין לפני ההגשה ו... בתאבון!
         רם שנבל (לינק לעמוד אוכל)