אפריל 26, 2022
קובלר
לבצק:
- 140 גרם קמח תופח מאליו
• 200 גרם סוכר - 1/2 כפית תמצית או מחית וניל
- 240 מ״ל חלב
- 120 גרם חמאה מומסת
לפירות:
- 200 גרם סוכר
- 500 גרם אוכמניות
אופן ההכנה:לילה אחידה ודלילה יחסית.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בחמאה.
בינתיים אנו ניגשים להכין את הפירות.
בסיר בינוני שמים 2 כפות מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים באופן חלקי ומבשלים 3 דקות, מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. בסיום מצננים לטמפרטורת החדר.
בסיר בינוני שמים 2 כפות מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים באופן חלקי ומבשלים 3 דקות, מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. בסיום מצננים לטמפרטורת החדר.
את הפירות נעביר לתבנית האפייה ומעליה ניצוק את הבלילה שהכנו.
מכניסים לתנור לאפייה של 35 דקות עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
מגישים חם ונעים ובתאבון!
רם שנבל (לינק לעמוד אוכל)