אוכמניות טריות הן מזון על פופולארי שצבעו הכחול-סגלגל טומן סגולות בריאותיות רבות, אצלנו בחווה גדלות אוכמניות טריות, גדולות וסופר מתוקות

בישראל ניתן למצוא את האוכמניות הטריות בחודשי האביב-קיץ ואת זני הפטנט האוסטרליים שלנו ניתן למצוא אצלנו בחווה הממוקמת במרכז רמת הגולן

 את האוכמניות הטריות ניתן לאכסן בקירור ל-10 ימים ולהמשיך להנות מהן (הן רק נקטפו יום לפני שהגיעו אליך אז הרווחת...)

האוכמניות מכילות סוכר, אך תכולתן הקלורית איננה עולה על 43 קלוריות למאה גרמים
הן מכילות גם שפע רכיבים בריאים, כמו נחושת, אשלגן, מנגן, מגנזיום, ויטמין C, ויטמין K, ומגוון סיבים תזונתיים. מעבר לכך, האוכמניות מכילות פיגמנטים בצבעי הסגול – כחול, המכונים אנטוציאנוסידים. חומרים אלה מחזקים את כלי הדם, ועל כן, האוכמניות נחשבות ליעילות ביותר בכל הנוגע לטיפול בבעיות כלי דם מגוונות

        ריכזנו לכם תובנות ממספר מחקרים בעולם בנוגע לאוכמניות טריות:

  1. מחקר שנערך בקנדה העלה כי צריכת אוכמניות כחולות באופן קבוע בכל בוקר, לתקופה של מספר שבועות, שיפרה את חדותם הקוגניטיבית של המשתתפים, והם הוכיחו ביצועים טובים יותר בלמידה, ריכוז, זיכרון והצלחה בלימודים.
  2. מחקרים קליניים מעידים כי צריכת אוכמניות תורמת לשיפור הראייה.
  3. מחקר שערך משרד החקלאות האמריקני העלה כי אוכמניות מכילות רכיב בשם pterostilbene, אשר תורם להפחתת רמות הכולסטרול בדם. מנגנון פעולתו של רכיב זה דומה, במידה רבה, למנגנון הפעולה של תרופות להורדת כולסטרול, והוא נטול את תופעות הלוואי האופייניות לתרופות להפחתת כולסטרול, אשר משפיעות לרעה, במידה רבה, על מצב השרירים של המשתמשים.
  4. מחקרים מעידים כי צריכת מנת אוכמניות בכל יום, חמש פעמים בשבוע, מפחיתה את
  5. הסיכוי להתפתחות סוכרת מסוג 2 בעשרים ושישה אחוזים!

 

 הרצאת טד מרתקת  מאת ד"ר ניל בארנרד המסבירה איך אנחנו יכולים להטיב לתאי המוח ולזכרון שלנו ע״י אכילה של סופר פוד עם דגש על אוכמניות:

אז לבריאות ובתיאבון!

לרכישת אוכמניות טריות מהחווה אל הצלחת לחצ/י כאן