למה כדאי לאכול פטל

יתרונות תזונתיים: "הפטל, כמו קודמיו, עשיר במינרלים - סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן, אשלגן, בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון".

יתרונות בריאותיים: "פטל מכיל הרבה מאוד נוגדי חמצון הנקראים פוליפנולים, שתורמים למניעת מחלות לב וסרטן, ומחקרים הראו שפטל שחור יעיל בעיכוב התפתחות גידול במעי הגס. בנוסף, פטל שחור יעיל באיחוי פצעים או במקרה של אפטות בפה, כי הוא עשיר בחומרים שמכווצים את כלי הדם".

ויטמינים לסמן עליהם וי: ויטמינים A, C ו-K.

מתי? הפטל במיטבו בחודשים יולי-אוגוסט.