פיצה עם קצפת ואוכמניות

לבצק:

        - 150 גרם מים פושרים
        - 10 גרם שמרים
        - 250 גרם קמח לבן
        - 7 גרם מלח

    למלית:

        - 200 גרם אוכמניות טריות
        - 50 גרם סוכר
        - כפית גרידת לימון
        - חצי כפית מחית וניל איכותית
        - 1 כפית עד כף קורנפלור ( תלוי בסמיכות ובאידוי הנוזלים)
          לקצפת:
              - מיכל ( 250 גרם ) שמנת מתוקה 38% 
              - כפית מחית וניל איכותית
              - 3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
                    בקערת המיקסר נשים את המים והשמרים ונערבב להמסה. נוסיף את הקמח, המלח ונערבב עם וו לישה במהירות נמוכה כ-10 דקות לאיחוד ולקבלת בצק. נעביר לקערת התפחה נפרדת. נספיג במגבת במים, נסחט מעט, נכסה את הקערה ונתפיח את הבצק עד להכפלות נפחו. את קערת המיקסר נשטוף היטב, נייבש ונניח במקרר- מהלך שיועיל לנו בשלב הקצפת הקצפת.
                    נחמם את תנור האפייה ל-250 מעלות טורבו במידה ויש שמוט/אפייה, הרי שזה מעולה. 
                    בזמן שהבצק בהתפחה נכין את המלית. בסיר בינוני נשים את האוכמניות, סוכר, גרידת הלימון ומחית הווניל ונביא לרתיחה תוך כדי ערבוב על מנת שהתחתית לא תישרף ומייד ננמיך לאש קטנה. בזמן שהמסה מצטמצמת עקב אידוי הנוזלים והופכת סמיכה וריבתית נוסיף קורנפלור בהדרגה ותוך כדי ערבוב. בהתחלה כפית קורנפלור אחת, נערבב ונבדוק את הסמיכות על משטח קר כמו צלחת שהקפאנו מראש. במידה ונרצה שהמלית תהיה סמיכה יותר, נוסיף עוד קורנפלור.
                    אל תטעו, שהמסה רותחת האשליה כי היא דלילה, אך כשהיא מתקררת היא עלולה להיות סמיכה וצמיגית מדי. נוריד מהאש ונניח בצד לצינון. בישול המלית לא יעלה על 7-10 דקות.
                    נוציא את הבצק למשטח העבודה, נעצב לבסיס פיצה, נקמח היטב, נניח בתבנית פיצה או במחבת יצוקה ונאפה בתנור במשך 7 דקות או עד להזהבה. בתום האפיה נוציא לצינון, נלחץ את הבצק ונניח על צלחת הגשה.
                    נוציא את קערת המיקסר מהמקרר, נשקשק היטב את השמנת המתוקה וניצוק אותה פנימה יחד עם מחית הווניל והאינסטנט פודינג. נקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת אוורירית (לא יותר מדי כדי שהקצפת לא תישבר).
                    בשלב זה נרכיב את הקינוח. על גבי בסיס הפיצה האפוי נמרח את מלית האוכמניות ונזלף מעל את הקצפת בעיצוב האהוב עליכם.
                    בתיאבון!
                 רם שנבל (לינק לעמוד אוכל)